Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuwbouwproject

Als eigenaar van uw nieuwe woning in een nieuwbouwproject mag u gaan nadenken over uw ideale badkamer.

Wij als Van Munster helpen u hier graag bij.

Bij nieuwbouwprojecten laat Van Munster uw wensen aansluiten op de mogelijkheden binnen het project.

Als specialist in sanitair zorgen wij voor een gestroomlijnde samenwerking tussen u en alle betrokken partijen.

Werkwijze in een nieuwbouwproject

Werkwijze particulier

1
Goede voorbereiding

Goede voorbereiding

Zowel voor u als voor ons geldt dat een goede voorbereiding essentieel is om tot uw droombadkamer te komen. In de voorbereidingsfase organiseert Van Munster een projectbespreking met alle betrokken partijen om alle do's and don'ts vast te leggen, tekeningen uit te werken en het showroomtraject uit te stippelen. In de tussentijd kunt u op onze inspiratiepagina's wegdromen terwijl u zoekt naar uw favoriete materialen en designs.

2
Samen in de showroom op zoek naar uw ideale badkamer

Samen in de showroom op zoek naar uw ideale badkamer

Op de dag van uw afspraak staat de koffie klaar en kunt u naar hartenlust door onze showroom lopen. Het grote aanbod geeft gegarandeerd extra inspiratie. Onze expert geeft u continu advies over indeling, sanitair, tegels en kleurgebruik met inachtneming van de afspraken rondom het nieuwbouwproject. De 3D-tekening geeft gelijk een helder beeld van hoe uw badkamer eruit komt te zien.

3
Vakkundige uitwerking van offerte en tekening

Vakkundige uitwerking van offerte en tekening

Na uw bezoek gaan wij alle informatie verwerken in uw offerte. Hierin nemen we de door u gekozen materialen op, de bedragen die u retour krijgt voor het niet gebruikte standaard sanitair en de eventuele bijkomende bouwkundige- en installatiekosten. Na interne en zo nodig controle door de betrokken partijen ontvangt u de offerte en tekeningen.

4
De puntjes op de i voor de opdracht

De puntjes op de i voor de opdracht

Wilt u nog iets wijzigen of alles nog eens rustig doorlopen met de expert, laat het ons dan weten. U kunt hiervoor een vervolgafspraak maken in de showroom. Uiteraard staan we altijd telefonisch of per mail voor u klaar.

5
Bestellen en leveren van de artikelen

Bestellen en leveren van de artikelen

Staat de badkamer van uw dromen voor uw toekomstige nieuwe woning op papier? Dan ontvangen we graag uw opdracht. We gaan uw opdracht verder technisch uitwerken en vervolgens verstrekken aan alle betrokken partijen. Het bestellen van alle materialen bij de leveranciers gaat pas gebeuren als de nieuwbouw verder gevorderd is.

6
Realisatie van uw droombadkamer

Realisatie van uw droombadkamer

De aannemer gaat met zijn installateur en tegelzetter uw badkamer realiseren. Het moment van genieten van uw nieuwe droombadkamer laat nog even op zich wachten maar is zeker een mooi vooruitzicht.

Onze projecten

Elements Amsterdam

Elements Amsterdam

 • Installateur: P. C. van der Horst
 • Bouwbedrijf: Kondor Wessels Amsterdam
 • Ontwikkelaar: Kondor Wessels Vastgoed
 • Showroom: Gouda
 • Status: Lopend
The Dock Amsterdam

The Dock Amsterdam

 • Installateur: Foppen Installatie Techniek
 • Bouwbedrijf: Slokker Bouwgroep
 • Ontwikkelaar: Amvest
 • Showroom: Gouda
 • Status: In voorbereiding
Bredius Amsterdam

Bredius Amsterdam

 • Installateur: Giesbers Installatiegroep
 • Bouwbedrijf: Ballast Nedam
 • Ontwikkelaar: NL Development
 • Showroom: Gouda
 • Status: In voorbereiding

Veelgestelde vragen

Nieuwbouwproject

Toelichting montagekosten

De montagekosten betreffen niet alleen de montage van de artikelen maar ook de voorbereiding en het tekenwerk. Voordat de bouw start, wordt uw hele woning getekend. Als u de indeling heeft gewijzigd, worden de standaard tekeningen aangepast zodat het duidelijk is hoeveel materiaal er besteld dient te worden.

Er zijn veel disciplines betrokken in de badkamer. In onze offerte is dat ook duidelijk te zien doordat wij de bijkomende montagekosten per discipline onderaan bij elkaar zetten.

 • Het bouwbedrijf maakt de wanden en timmert bijvoorbeeld de ombouw van uw bad.
 • De elektricien maakt de elektra in de wanden en sluit uw spiegelverlichting aan.
 • De instalateur W (loodgieter) maakt het leidingwerk in de muren en hangt uw sanitair op.
 • Daarnaast komt een kitter alles afkitten.
Waarom is de sluitingsdatum zo snel?

Alle betrokken partijen (bouwbedrijf, installateur, elektricien en tegelshowroom) hebben voor de sluitingsdatum de getekende offerte (inclusief tekeningen) nodig om de gegevens te verwerken. Zij maken bijvoorbeeld leidingtekeningen die vervolgens gebruikt worden om de hoeveelheid materiaal te bepalen en te bestellen. Bij de bestelling van betonplaten worden bijvoorbeeld opgegeven waar de sparingen moeten komen. De sluitingsdatum ligt daarom vaak al voordat de bouw van uw woning start.

 

Wat verstaat Van Munster onder een nieuwbouwproject?

Een nieuwbouwproject bestaat uit meerdere woningen die seriematig gebouwd worden door de aannemer. Indien het één nieuwbouwwoning is, valt dit bij Van Munster in de categorie particulieren. 

Aan wie betaal ik mijn toiletruimte en badkamer?

De getekende offerte van uw sanitaire ruimtes wordt meegenomen in het meerwerk van uw bouwbedrijf. De betaling van de badkamer verloopt dus niet via van Munster Badkamers, u betaalt altijd aan de aannemer.

Waarom zijn de artikelen in mijn offerte soms duurder dan op internet?

De realisatie van een badkamer en toiletruimte in een nieuwbouwwoning is een gecompliceerd proces waar meerdere partijen, zoals projectontwikkelaar, aannemer, installateur, elektricien en tegelzetter bij betrokken zijn.

Dit proces wordt echter volledig voor u ontzorgd.

 • U krijgt een persoonlijk gesprek met een verkoopadviseur in een zorgvuldig samengestelde inspirerende showroom waar u de producten kunt beleven/voelen.
 • Indien gewenst maken we samen met u een 3d ontwerp van uw badkamer.
 • Uit dit gesprek volgt een duidelijke en complete offerte.
 • Bij eventuele opdracht maken we voor de installateur/aannemer nauwkeurige 2d tekeningen met maatvoering en aansluitingen.

U zult begrijpen dat bovenstaande zaken kosten met zich meebrengen waardoor de prijzen in onze offerte soms wat hoger kunnen zijn.
Uw woning is bij oplevering echter wel gereed en bovendien valt de garantie van de badkamer binnen het project.

Waarom krijg ik geen korting op bepaalde artikelgroepen?

Van Munster werkt met een groot aantal, nauwkeurig geselecteerde, fabrikanten. Haast al deze fabrikanten werken, soms zelfs op productniveau, niet met dezelfde conditiestructuur (marge).  Dit betekent dat wij soms op artikelen geen projectkorting kunnen geven.

Is er korting of extra korting mogelijk?

Afhankelijk van de projectafspraken tussen alle betrokken partijen, krijgt u onderaan de offerte wel of geen korting. Deze afspraken zijn voor het hele project van toepassing.
Als de offerte hoger uitkomt dan uw budget is, kunt u contact met ons opnemen zodat wij de mogelijkheden met u kunnen doornemen. Samen bespreken we bijvoorbeeld welke alternatieve goedkopere artikelen er mogelijk zijn. Afhankelijk van de projectafspraken zijn er wellicht andere mogelijkheden.

Waarom staat de standaard radiator niet in mijn offerte?

Als de standaard radiator niet in uw offerte staat, wordt deze niet door Van Munster geleverd. De installateur koopt deze bij een andere partij 

Toelichting retourprijzen

De installateur krijgt bij inkoop van grote aantallen gelijk sanitair (het standaard sanitair voor alle woningen in uw project) een speciale prijs. Deze prijs is meegenomen in de calculatie voor uw woning. Als u een ander artikel kiest, krijgt u daarom een gedeelte van de adviesprijs van uw sanitair retour. 

Toelichting opslag op prijzen sanitair

Het sanitair voor uw woning bestellen wij bij de fabrikant vlak voordat wij het aan uw installateur leveren. Wij betalen voor uw sanitair dus de prijs van komend jaar of bij appartementen wellicht de prijs over twee jaar. Op dit moment is nog niet bekend welke prijs dit zal zijn, maar hiervoor rekenen wij de toeslag. De prijsstijgingen van de fabrikanten zijn op dit moment vaak meer dan de toeslag, deze eventuele extra prijsverhoging nemen wij voor onze rekening.
Waarom kopen wij de artikelen nu dan niet alvast?
Wij doen veel nieuwbouwprojecten, als wij nu al het sanitair inkopen, zullen wij vele loodsen moeten huren om de artikelen op te slaan. Dit kost veel meer. Daarnaast is er kans van beschadigen van de producten.

Na oplevering: wanneer wordt mijn maatwerk douchewand/meubel gemonteerd?

Het inmeten van maatwerk artikelen kan pas nadat het tegelwerk gereed is. Soms is dit net voor de oplevering van uw woning, maar dit kan ook vlak na de oplevering zijn. Vervolgens wordt het product voor u op maat gemaakt. Een maatwerk artikel wordt dus eigenlijk altijd na oplevering geplaatst.

Ik heb een klacht tijdens of na de oplevering van mijn woning.

Alle klachten die u heeft tijdens of na de oplevering van uw woning kunt u aangeven bij uw kopersbegeleider/opleverdeskundige. Dit geldt ook voor de klachten met betrekking tot uw toiletruimte(s) en badkamer(s). Afhankelijk van het type klacht nemen zij contact op met de installateur of met Van Munster.

Stap in een wereld vol innovatieve, stijlvolle badkamers.

 

Maak een afspraak